Aktuellt

Littfest i Umeå, 12–14:e mars

Arrangörerna bakom Littfest skriver: Det är med tungt hjärta vi meddelar att årets Littfest ställs in. Orsaken är de mötesrestriktioner som införts av Folkhälsomyndigheten till följd av coronaviruset, som inte tillåter sammankomster med över 500 personer. 

Vi känner djupt med festivalarrangörerna och hoppas innerligt på Littfest 2021 istället!
(Att inte begära ersättning för biljettkostnaden, om man inte absolut måste, är ett sätt att hjälpa de hårt pressade arrangörerna.)

 

*  *  *  *  *

I mitten av mars är det återigen dags för Umeås Littfest! »Sveriges största litteraturfestival med cirka 20 000 seminariebesök och över 150 inbjudna medverkande under tre intensiva festivaldagar.«

Mirando är så klart på plats med ett dignande bokbord. Dessutom kommer Sara Stridsberg och Sara Lundberg att berätta om arbetet med sin gemensamma bilderbok Dyksommar i samtal med VK:s kulturredaktör Sara Meidell på fredag, kl 11.30–12.30 (scen: IDUN).

»BILDERBOKENS LJUS OCH DUNKEL – På förra årets Littfest samtalade Sara Meidell med Sara Stridsberg om Kärlekens Antarktis. Men mycket återstår att säga och samtalet måste gå vidare. När de nu möts igen tillsammans med konstnären och illustratören Sara Lundberg kretsar samtalet kring Dyksommar, om barnlitteraturens potential och poesi, dess möjligheter att tala och skriva och tänka i fullfärg kring livets alla färger och dimensioner.«

 

Sara_Sara_low.res_pressFoto: Ola Kjelbye

 

*

söndag 15/3 tar Barnens littfest vid och då kommer det bl.a. att finnas en möjlighet att delta i en workshop med Sara Lundberg. Mer info söndagens program inom kort!

*

Dessutom kommer Sara Lundbergs färgstarka bilder ur Dyksommar att visas hos Bokcafé Pilgatan i samband med Littfest. Utställningen öppnar 11 mars och pågor t.o.m. 4 april.

 

Dyksommar_solar-_-till-hemsida

Bild: Sara Lundberg, ur Dyksommar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *