Sara Stridsberg

Sara_Stridsberg_web

Sara Stridsberg fick sitt stora genombrott, också internationellt, med romanen Drömfakulteten (2006) som belönades med Nordiska rådets litteraturpris och nominerades till Man Booker Prize. Med romaner som Darling River, Beckomberga och Kärlekens Antarktis har hon befäst sin ställning som en av våra främsta författare. Hon är också verksam som dramatiker och pjäser som Medealand, Dissekering av ett snöfall och Konsten att falla har spelats runt om i världen. Under hösten 2021 är hon aktuell med en novellsamlingen Hunter i Huskvarna och i februari har pjäsen Sårad ängel urpremiär på Dramaten.

Sara Stridsberg skriver också böcker för barn. Dyksommar, med bilder av Sara Lundberg, nominerades till Augustpriset 2019. En bilderbok som »lyser av poetiskt precisa ord och bilder«, skrev juryn. I oktober 2021 utkommer Vi går till parken, skapad i samarbete med Beatrice Alemagna.

– – –
Foto: Ola Kjelbye

Aktuella titlar
Vi går till parken (2021)
Dyksommar (2019)

Intervju
On being a writer | Interview with Sara Stridsberg by Anette Dina Sørensen in August 2019, in connection with the Louisiana Literature festival at the Louisiana Museum of Modern Art in Humlebæk, Denmark.