Aktuellt

Hos Svenska Institutet i Paris

I mitten av oktober utkommer Vi går till parken, en unik bilderbok med text av Sara Stridsberg och illustrationer av Beatrice Alemagna. Samtidigt öppnar en utställning baserad på boken hos Svenska Institutet i Paris! Se utställningen om du har minsta möjlighet och ta del av ett drabbande bilderbokssamarbete över gränserna! Utställningen sker i samverkan med Wanås Konst och är en del av SI:s Jubileumsår 2021.

Utställningen pågår 15 oktober–9 januari 2022. Öppettider onsdag–söndag kl 12–18.
Adress: Institut suédois, 11 Rue Payenne, Paris.»Vissa säger att vi kommer från stjärnorna, att vi blivit till av stjärnstoft,
att vi en gång virvlade in i världen från ingenstans. Vi vet inte.«


Tryck på PLAY-knappen (i filmrutan) och följ med till parken!
Text: Sara Stridsberg | Illustration: Beatrice Alemagna
Teaser: Emmanuel Feliu | Röst: Lenke Mobacker Stridsberg

*

Beatrice Alemagna är uppvuxen i Bologna (Italien), men bor och arbetar i Paris sedan 1996. Hennes vackra, nyskapande bilderböcker är översatta till många olika språk och hon har fått en rad prestigefyllda internationella utmärkelser. Hon är också återkommande nominerad till de två största barnlitteraturpriserna: HC Andersen Literature Award (»lilla Nobelpriset«) och Astrid Lindgren Memorial Award / ALMA-priset. Mirando har tidigare givit ut följande titlar av Beatrice Alemagna: Vad är ett barn? (2014), Lilla stora Boubo (2014), De fem Skavankerna (2016) och Sånt som försvinner (2019). Vi går till parken är den första originalproducerade bilderbok vi gör tillsammans.

Sara Stridsberg är en av våra främsta författare och dramatiker. Just nu är hon aktuell med novellsamlingen Hunter i Huskvarna och den nyskrivna pjäsen Förbannelsen, med urpremiär på Stockholms Stadsteater i november. I en recension av Hunter i Huskvarna, publicerad i DN för en kort tid sedan (16/9), skrev Jonas Thente: »Sara Stridsbergs enkelhet och poetiska realism går rätt in i hjärtat«. På samma sätt kan hennes texter för barn beskrivas. Dyksommar, med bilder av Sara Lundberg, utkom 2019 och nominerades till Augustpriset samma år. Ur juryns motivering: »Dyksommar lyser av poetiskt precisa ord och bilder. Det är en berörande bok om lek och galenskap, liv och död. […] Mitt i det svåraste är det både lek- och livsbejakande.« Vi går till parken är Sara Stridsbergs tredje bilderbok.

Beatrice Alemagna (foto: Jake Green). Sara Stridsberg (foto: Ola Kjelbye).
Bild nedan: Beatrice Alemagna färdigställer sin stora väggmålning
i Svenska Institutets utställningshall (foto: Elisabeth Millqvist).