Aktuellt

Barnradions serie om flykt

Missa inte Barnradions välgjorda temaserie om flykt! Programmen sändes i maj, men finns kvar året ut för nedladdning och lyssning (t.ex. ett jättefint underlag inför fördjupande samtal/arbeten om flykt med förskolebarn och skolelever). I serien ingår intervjuer med barn som själva har erfarenhet av flykt och av att komma till ett nytt land. Fyra bilderböcker som på olika sätt berör temat – däribland Sabelles röda klänning – har också lästs in. Skådespelaren Gizem Erdogan från Göteborgs stadsteater läser och varje avsnitt är ca tio minuter långt.

 

Omslag_Sabelle(_webb

Berättelsen om Sabelle är skriven av Marina Michaelido-Kadi och illustrerad av Daniela Stamatiadi. Översättningen, liksom det viktiga och starkt drabbande förordet, står Alexandra Pascalidou för. Boken har nyligen tilldelats årets Peter Pan-pris, som delas ut i samband med Bokmässan i Göteborg (22–25:e september).

5 kr per såld bok går till Rädda barnens Katastroffond. Boken säljs hos välsorterade bokhandlar och kan också beställas på nätet (t.ex. via Adlibris eller Bokus).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *