Aktuellt

»Din tur, Adrian«

ADRIAN_2-BILDER

 

En bildberättelse/grafisk roman av författaren Helena Öberg och illustratören Kristin Lidström har just kommit från tryckeriet! Din tur Adrian handlar om en 10-årig pojkes svåra skolsituation; han kämpar med stora lässvårigheter och ett växande utanförskap. Men boken om Adrian är också – och kanske mer än allt annat – en berättelse om fantasins kraft att förändra. Helena Öberg beskriver bokens startpunkt så här:

– Jag ville gestalta den där starka känslan av ensamhet och skam och samtidigt beskriva hur pojken finner sin väg vidare, sitt sätt att hantera tillvaron. Det är inte berättelse om en diagnos, utan en gestaltning av en ung människa med allt vad det innebär; rädslor, drömmar, sorg, ilska, längtan …

Din tur, Adrian är en av de böcker som nominerats till årets Augustpris! Här kan du se ett kort filmklipp, där litteraturforskaren Åsa Warnqvist läser juryns motivering.

»Din tur, Adrian« blir nycirkus!

Releasen av Din tur, Adrian ägde rum på stadsbiblioteket i Göteborg i samband med Bokmässan (27/9). Helena Öberg berättade om boken och Magnus Jarlöv, nycirkusartist och pedagog på Kulturbyrån Paradiso, framförde en alldeles magisk iscensättning av delar av berättelsen om Adrian. Därefter följde en workshop; barnen fick möjlighet att göra egna jongleringsbollar och lära sig att jonglera.

Mirando Boks samarbete med Kulturbyrån Paradiso, kommer att fördjupas och fortsätta! Tanken är att vidareutveckla den förtrollande iscensättning, som Magnus Jarlöv framförde i Göteborg:

– Det här är startskottet på en föreställning som vi ska jobba fram tillsammans med författaren Helena Öberg under året och som senare kommer att turnera runt, säger Pia Jarlöv, producent på Kulturbyrån Paradiso.

kollage-cirkus

 

Utställning

Det finns också en utställning med reproduktioner (8 st 70 x 100 cm, dubbelsidiga affischer) av Kristin Lidströms illustrationer ur Din tur, Adrian. Den har visats på på Göteborgs stadsbibliotek (24/9–20/10) och för närvarande hänger den på NK Bokhandel i Stockholm. Utställningen kan bokas av bibliotek, bokhandlar etc (mejla info@mirandobok.se för närmare detaljer).

affischer_Kristin-lidstrom

3.-NK_Din-tur,-Adrian

1 Kommentarer

  1. Pingback: Din tur, Adrian av Helena Öberg & Kristin Lidström |

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *