Aktuellt

Nominerad till Augustpriset!

August_5_webbFoto: Sören Andersson.

Den nyutkomna bilderboken/grafiska romanen Din tur, Adrian av Helena Öberg och Kristin Lidström är nominerad till Augustpriset 2015! Det fantastiska beskedet har just tillkännagivits vid en presskonferens på Nalen i Stockholm. Juryns motivering lyder:

Adrian har svårt med läsningen och i skolan blir han mobbad. Han flyr bort i fantasier där han är luftakrobat på en cirkus. Men när han träffar hunden Heidi förändras allt. Någon tror på honom, och plötsligt är tillvaron i färg. I Kristin Lidströms och Helena Öbergs mångbottnade seriebok spelar färgen en avgörande roll. Övergången från svartvita serierutor till helsidor i färg speglar Adrians känslor och betonar fantasins kraft. Det suveräna ordlösa berättandet öppnar boken för alla läsare.

Samtliga nominerade böcker i kategorin Årets svenska barn- och ungdomsbok:
Nu är det sent!, Emma Adbåge (Rabén & Sjögren)
Iggy 4-ever, Hanna Gustavsson (Galago)
Alla går iväg, Eva Lindström (Alfabeta)
Ishavspirater, Frida Nilsson (Natur & Kultur)
När hundarna kommer, Jessica Schiefauer (Bonnier Carlsen)
Din tur, Adrian, Kristin Lidström och Helena Öberg (Bokförlaget Mirando)

Priset delas ut i tre kategorier: Årets svenska skönlitterära bok, Årets svenska fackbok och Årets svenska barn- och ungdomsbok. Vid Augustgalan den 23 november tillkännages vilka tre av de sammanlagt 18 nominerade böckerna som belönas med Augustpriset. Se ett filmklipp från nomineringen! Åsa Warnqvist presenterar kategorin Årets barn- och ungdomsbok och läser juryns motivering till valet av Din tur, Adrian.

Högupplösta pressbilder hittar du här.

 

Helena_20_10_15-109-2Helena Öberg och Kristin Lidström. Foto: Mats Lundqvist


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *