Dörren

Dorr_-omslag

Bokomslag
Ladda ner tryck 300 dpi webb 72 dpi

 

dorrenliten
. . .

För fler högupplösta bilder ur boken i samband med recensioner,
välkommen att kontakta förlaget: info@mirandobok.se

 

door_02

av JiHyeon Lee

Vad finns egentligen på andra sidan dörren?
Varför är den låst och inte öppnad på så väldigt, väldigt länge?
Det finns bara ett sätt att få veta …

En saga om de hisnande möten och äventyr som väntar den som har mod att öppna låsta gamla dörrar.

door_07_beskuren

JiHyeon Lee är verksam som illustratör i Seoul, Sykorea. Hennes debutbok Simbassängen hyllades internationellt när den utkom 2015. Dörren, hennes andra bilderbok, är en Silent book som genom sin drömska, mjukt tecknade bildvärld väcker viktiga frågor om »oss« och »dom«, om att överkomma rädslor och mötas av oväntad vänskap. Från ca 3 år och uppåt.

Fakta
Titel: Dörren
Författare/illustratör: JiHyeon Lee
Format: 225 x 305 mm
Omfång: 56 sidor
Band: Hårdband med klotrygg (och silverfolierad ryggtext)
ISBN: 978-91-985470-1-6
Utgivningsdatum: mars, 2020
Läsålder: ca 3-6 år

 

WEB_door_16-1


Recensioner
»Dörrar kan öppnas och stängas. De kan gömma hemligheter, öppna möjligheter och bjuda in till äventyr. Det gäller att våga öppna dem. I denna omvälvande tid av oro är Dörren en ljusglimt som ger ett budskap om att ta emot den som är ensam, blyg eller bara är ute på äventyr. När en främmande person självklart och utan misstänksamhet bjuds in att vara en del i gemenskapen – då finns det hopp!« Christina Wedenmark, Barnbokbildens Vänner (2/4 2020)

»Underbar!« Johanna Lundin boktipsar om Dörren i Morgonstudion/SVT (30/3 2020).

»Ett mystiskt flygfä lämnar en nyckel som en pojke plockar upp. Nyckeln passar i låset på en gammal dörr som leder till en förtrollad värld, full av långnosar, kycklisar, tvåhörningar och tofsöringar – våra egna namn på varelserna. För här finns ingen text som berättar vad de heter. Det finns faktiskt ingen text alls, bara krumelurer i små pratbubblor som jag läser med knasiga ljud och barnen ÄLSKAR det. Dörren av JiHyeon Lee är en bok att bli lycklig av, poetisk och full av gulligheter och magi.« Kristina Sigunsdotter, Little Literarian (1/4 2020)

»Utmärkt att ett mindre svenskt förlag, Mirando Bok, ger ut denna internationellt framstående bilderboksskapare. Utgivaren har därtill månat om att skapa en vacker utgåva.«
Mattias Käck, BTJ (häfte 10, 2020).

»Vackert, poetiskt och eftertänksamt. Helhetsbetyg: 9 [av 10].« Erik Stenkula, dagensbok.com (7/6 2020)

»[…] en värld full av färger och annorlunda varelser. Utan ord förmedlas känslor som glädje, gemenskap och tillhörighet. Det finns oerhört mycket att upptäcka i bilderna! […] en mycket fin bok att visa, berätta och prata om!« Biblioteksbubbel (1/4 2020)