En flod

OMS_En_flod_low

Bokomslag
Ladda ner tryck 300 dpi / webb 72 dpi

 

MM_lowres

Marc Martin, författare & illustratör
Foto: Timothy Herbert
Ladda ner tryck 300 dpi  / webb 72 dpi

 

flod_webb

»Om jag kikar över båtkanten ser jag fiskar som simmar in och ut ur ljuset.«

av Marc Martin

Det finns en flod utanför mitt fönster.
Vart leder den?

En flicka reser längst en lång, snirklig flod i sina drömmar. Genom den stora stadens myller, förbi fabriksområden, åkerlandskap, djup djungel och hisnande vattenfall … Till sist når hon fram till havet.

Marc Martin är frilansande illustratör och bilderboksskapare, och bosatt i Melbourne, Australien. Han tecknar med förkärlek former och motiv hämtade från naturen. År 2013 vann Marc Martin Crichton Award for Children’s Book Illustration. En flod är hans fjärde bilderbok. Mirando har även givit ut bilderboken Allt av Marc Martin.

Fakta
Titel: En flod (A River)
Författare: Marc Martin
Översättare: Elin Svahn
Format: 234 x 291 mm
Omfång: 32 sidor
Band: Hårdband, trådhäftad inlaga.
Blindpräglat omslag.
ISBN: 978-91-983303-2-8
Utgivning: 1:a september 2016
Läsålder: ca 3–6

Recensioner
»En underbart drömsk resa genom stad och land, natt och dag.« Erika Hallhagen listar En flod bland »De [tio] bästa barnböckerna 2016« i Svenska Dagbladet (6/12 2016)

»Ibland trillar det in en bilderbok som man vet direkt kommer att förändra läsningen där hemma. Det här är definitivt en sådan bok. Jag kände själv genast hur hjärtat började slå lite snabbare så fort jag fick se den, och känna på den, för det är verkligen en makalöst vacker sak. […] Detta är verkligen en bok att återvända till om och om igen och kanske upptäcka nya berättelser varje gång.« Bokomaten (29/9 2016)

»Hela världens böcker: Hur ska färden skuta? Redan när jag ser det otroligt vackra omslaget förstår jag att detta är en väldigt speciell bok.« Stadsbiblioteket.nu (17/11 2016)

»Bilderna i En flod. Helt magiska! […] Stora uppslag och lite text. Bilder och färg att drömma sig långt bort med.« Prickiga Paula (3/10 2016)

»En flod är en lågmäld men suggestiv berättelse om vad som finns utanför och bortanför. […] Martin kombinerar överblick, känsla och detaljer i mättade, fantasieggande färger.« dagensbok.com (5/11 2016)

»Vacker och fantasifull bilderbok om en flod. […] I bilderna och berättelsen visas en uppenbar kärlek till naturen utan att ducka för de hot som den står inför.« Natursidan (8/10 2016)

»Helhetsintrycket av denna bilderbok är en magisk känsla, som man vill surfa på så länge som möjligt. […] Det lustfyllda utforskandet av naturen och dess olika landskap och villkor återkommer i bok efter bok [om Marc Martins böcker]. I bilderboken En flod finns ett magiskt myller av organiska former, men också ett hot mot naturen som synliggörs subtilt och utan pekpinnar.« Tidningen Kulturen (8/10 2016).

»Bilderna i liggande format över hela uppslag visar fascinerande miljöer med massor att titta på. Färgskalan är dämpad och varje uppslag har en egen färgton beroende på motiv, vilket skapar harmonisk enhetlighet trots detaljrikedomen. Den sparsamma texten är poetiskt konstaterande och förloppet lätt att följa i denna njutbara och stillsamt spännande bildupplevelse.« Gunnar Åberg, BTJ-häfte 24:2016.