Allt

lots_swedish_cover_02low

Bokomslag
Ladda ner tryck 300 dpi / webb 72 dpi

 

MM_lowres

Marc Martin, författare & illustratör
Foto: Timothy Herbert
Ladda ner tryck 300 dpi  / webb 72 dpi

 

av Marc Martin

En storslagen bilderbok om ALLT!*
Från Hong Kong till Amazonas och Ulaanbaatur till Antarktis – följ med på en guidad resa runt hela världen och upptäckt det som gör varje plats speciell. Sömniga sengångare, färgsprakande kossor, fantastiska bakverk, svindlande horistonter, trafikkaos, busiga babianer och människor som brådskar … Ett faktaspäckat äventyr för alla nyfikna jordenruntfarare, unga som gamla!

                                                  * (eller ja; i alla fall NÄSTAN allt!)

En ny bilderbok av Marc Martin, prisbelönad författare och illustratör från Australien (bl.a. mottagare av Crich­ton Award for Childrens Book Illu­stration 2013). Mirando Bok har tidigare givit ut Marc Martins bok En flod. Allt är hans femte bilderbok.

 

Fakta
Titel: Allt (Lots)
Författare: Marc Martin
Översättare: Elin Svahn
Handtextning, svenska utgåvan: Ida Holmedal
Format: 320 x 235 mm
Omfång: 40 sidor
Band: Hårdband, trådhäftad inlaga
Partiellt blanklackerat omslag
ISBN: 978-91-983303-5-9
Utgivning: mars 2017
Läsålder: ca 3–6

Övrigt: Vinnare av priset Best Designed Children’s Illustrated Book 2017 (Australian Book Designers Association)

Amazon_

Recensioner

»All denna hopning, alla dessa snygga kluster i flödig akvarell och färgstark gouache är snudd på poesi! Det är definitivt sanslös humor och allra bästa ironi! Och det är välgörande icke-perfekt! Allt kan bli en klassiker.« Ulla Rhedin, Dagens Nyheter (15/4 2017)

»För den som gillar detaljrika böcker är detta en guldgruva och illustratören har verkligen lyckats att med en egen stil förmedla både lärdom och humor […]. Hans debutbok En flod utmärktes av en fantastisk bildglädje, vilket den här nya boken också gör. Man skulle kunna säga att Allt är en blandning mellan en fakta- och en bilderbok och att allt verkligen kan dyka upp ger titeln en relevant betydelse. Boken slutar också ytterst sympatiskt, då författaren skriver: ›… Och nästan allt finns kvar att upptäcka!‹.« Dag Hedberg, BTJ-häfte 12:2017.

»[…] den stora behållningen är kontrasten mellan stad och natur och de olika liv som levs vare sig det är småfåglar eller människor – man får perspektiv – på allt.« Viveca Bladh, Kulturnytt P4 (10/5 2017)

»Sammanfattar på ett magiskt vis upplevelsen av att vara på upptäcktsfärd.« Jenny Byström, Folkbladet (13/6 2017)

»[…] en helt galet cool, rolig och fascinerande bilderbok som fungerar lika bra för barn som för vuxna. En egensinnig konstnär tar sig an hela världen med sin speciella blick och resultatet blir, precis som i den Henri Rousseau- inspirerade boken En flod, helt magisk.« Belinda Graham, Tidningen Kulturen (26/4 2017)

»Allt är finurligt gladlynt i Allt, som tål många genombläddringar och omläsningar. Visst, boken består egentligen bara av lösryckta, spridda fakta från sex kontinenter, men urvalet ger en sammanhållen slutsats: världen är härlig!« Stina Nylén, Göteborgs-Posten (9/5 2017)

»Jag har en ny favoritbok, Allt av Marc Martin.« Prickiga Paula (22/4 2017)

»Allt är en slags upptäcktsbok om världen. Varje uppslag ägnas åt en stad eller en plats. Sidorna är fyllda av bilder samt små faktatexter, som ibland är formulerade med humor och ibland bara fakta rakt upp- och ned. […]. Precis som med alla andra böcker från Mirando så känns boken omsorgsfullt utformad, och liksom lyxig. Den har ett stort format och matta sidor.« Sanna Borell, Barnboksverket (30/3 2017).

»[…] en jordenruntresa i bilderboksformat för 3-6-åringar. Charmiga färgglada bilder och rörig fakta om allt från Hong Kong, Amazonas, kossor, Antarktis och sömniga sengångare som blir en skön introduktion till hela världens geografi.« Åsa Anderberg-Strollo, Sydsvenskan (23/4 2017)

»Marc Martin ger intryck av att ha gått loss med hela färglådan – pennor, kritor, mättade vattenfärger, tusch – som en explosion av barnslig entusiasm över världens hela mångfald. Inte minst är det något särskilt med hans blå nyanser – delvis välbekant från den tidigare En flod – som är helt förtrollande, från den blåsvarta natt som omsluter världen på det sista uppslaget till en regnvåt New York-gata till Antarktis kalla isberg till valhajen i djupet.« Ella Andrén, dagensbok.com (8/4 2017)

»[…] ett myller av underbara bilder med många små detaljer. Perfekt bok att väcka upptäcktslusten med för stora och små.« Emma Håkanssons blogg (10/4 2017)