Nalle Havsöga

Bokomslag
Ladda ner tryck 300 dpi / webb 72 dpi

Malte Persson
Illustration: Kristin Lidström
Ladda ner tryck 300 dpi / webb 72 dpi

 

Bill Bragg
Foto: Edith Peterson Bragg
Ladda ner tryck 300 dpi / webb 72 dpi

. . .

Fotografens namn ska alltid anges vid publicering.
För fler högupplösta bilder ur boken i samband med recensioner,
välkommen att kontakta förlaget: info@mirandobok.se

 

av Malte Persson och Bill Bragg

En liten, luggsliten nallebjörn sitter undanstoppad på en mörk vind. När han tänker på hur ensam och bortglömd han är börjar tårarna falla. Han gråter och gråter. Tårarna sipprar genom golvplankorna, ner genom huset och ut på gatan i allt stridare strömmar. Den växande tårfloden far fram genom stan och störtar till slut rakt ut i havet!

 

 

Långt därifrån, på en ö på andra sidan havet, står ett strandat sjörövarskepp. Det är fyllt av nallepirater och andra vindpinade kramdjur. När de ser havet stiga och känner smaken av salta nalletårar i vattnet, sätter de kurs mot sin gråtande vän.

Nalle Havsöga befrias. Han ger kaptenen en kram, torkar tårarna och slår följe med gosedjursrebellerna ut mot öppet hav.

Nu har jag nya vänner och blir en vild krabat,
som far till fjärran länder och är en nallpirat!

*

Malte Persson har tidigare skrivit två böcker för barn. För Resan till världens farligaste land, med illustrationer av Rui Tenreiro, tilldelades han Lennart Hellsingpriset 2013.

Bill Bragg är utbildad vid Royal College of Art i London. Han är väletablerad som illustratör och arbetar främst med böcker och redaktionella uppdrag (The Guardian m.fl.). Nalle Havsöga är Braggs första bilderbok.


Fakta
Titel: Nalle Havsöga
Författare: Malte Persson
Illustratör: Bill Bragg
Format: 211 x 298 mm
Omfång: 32 sidor
Band: Hårdband, trådhäftad inlaga, kopparfolierad titel.
ISBN: 978-91-985470-5-4
Utgivningsdatum: 10 juli, 2021
Läsålder: ca 3–6 år

Recensioner
»[…] rimmad vers med ett suveränt flyt som rymmer empati, övergivenhet, gemenskap och samhörighet. Han har en alldeles egen ton som är så njutbar. Den är rytmisk och härlig att läsa högt. […] Flödande akvarell och spännande ljussättning i bild. Nalle Havsöga är en ljuvlig bilderbok. Helhetsbetyg: 5 [av 5].« Wedenmark, BTJ-häfte 17, 2021.