Glömdagen

Bokomslag
Ladda ner tryck 300 dpiwebb 72 dpi

 

Sara Lundberg, författare & illustratör
Fotograf: Ola Kjellbye
Ladda ner tryck 300 dpiwebb 72 dpi

 

av Sara Lundberg

“Skynda dig!” säger Noas mamma. Noa ska på kalas, men först gäller det att hitta en present att ta med. Noa och mamma springer ner på stan. Men ingenting blir som de tänkt sig …

Glömdagen är en underfundig vardagsskildring som många kommer att känna igen sig i. Det är färgstarkt, fartfyllt och djupt inkännande på samma gång. Och i slutet av boken, som en present, följer en bihistoria.

Sara Lundberg är en av våra främsta bilderboksskapare. Hon vann både Augustpriset och Snöbollen – årets bilderbok för sin bildroman Fågeln i mig flyger vart den vill när den utkom 2017. Även Dyksommar (2019), gjord i samarbete med Sara Stridsberg, kritikerrosades och nominerades till Augustpriset. Glömdagen är Sara Lundbergs första egna bilderbok sedan Fågeln i mig flyger vart den vill.


Fakta
Titel: Glömdagen
Författare/illustratör: Sara Lundberg
Format: 232 x 290 mm
Omfång: 48 sidor
Band: Hårdband, trådhäftad inlaga
(papper s. 1-40: Galerie Art Silk, papper s. 41-48: Amber Graphic).
Högblankt omslag, råskurna pärmar.
ISBN: 978-91-985470-4-7
Utgivningsdatum: 10 juni, 2021
Läsålder: ca 3–6 år

 

 

Recensioner
»En stressad förälder, ett barn som hänger med. Bildvärlden är färgstark och inbjudande. […] Trots att de glömmer saker på vägen är läsaren trygg med att mammans fokus ändå är på Noa. Honom glömmer hon inte. […] En serieliknande kavalkad i blandteknik ligger som en spännande fortsättning i denna mästerliga bilderbok. Helhetsbetyg: 5 [av 5].« Christina Wedenmark, BTJ-häfte 15, 2021.