Expeditionen

Bokomslag
Ladda ner tryck 300 dpi webb 72 dpi

 

Tuvalisa Rangström
Ladda ner tryck 300 dpi / webb 72 dpi

 

Klara Bartilsson
Foto: Hannele Fernström
Ladda ner tryck 300 dpi / webb 72 dpi

 

Se ett smakprov ur boken!
Animation: Klara Bartilsson
Röst: Tuvalisa Rangström
Musik: Peter Ågren

 

»Drömmer du om vilda, främmande platser?
Är du orädd och har bra mörkerseende? Då passar Expeditionen dig!
Avgångar dagligen. Tur och retur. Utmärkta bekvämligheter.«

 

. . .

För fler högupplösta bilder ur boken i samband med recensioner,
välkommen att kontakta förlaget: info@mirandobok.se

av Tuvalisa Rangström (text)
och Klara Bartilsson (bild)

I Expeditionen ger sig en liten grupp djärva och nyfikna upptäcktsresenärer iväg på en resa mot en värld fylld av dunkla mysterier och undersköna landskap. De kliver upp på landgången och vinkar farväl, sedan uppslukas de av ett sällsamt mörker. Tusseson dokumenterar allt som händer i sin loggbok.

Den våghalsiga inre färden leds av genomskinliga vägvisare som avlöser varandra och som för expeditionsdeltagarna allt djupare in i det okända. De färdas med båt över Magsäckens stormiga hav, paddlar genom Tunntarmens smaragdgröna kanaler, slår läger vid Lungorna (trots blåsten!), klättrar i Muskelbergen, hänförs av dånet i Hjärtats djupa grottor, flyr genom Nervskogen och förundras över natthimlen (som heter Iris), speglad i den stilla strömmande Tårkanalen.

Vid resans slut är det bara Tusseson kvar, de andra har vänt hem av olika skäl (benbrott, feber, hemlängtan). Men Tusseson är fast besluten att inte ge upp förrän han fått se Hjärnans mystomspunna ängar.

*

Tuvalisa Rangström är skådespelare och dramatiker. Hon har arbetat på en mängd stads- och länsteatrar i Sverige, gjort radioteater, TV och skrivit operalibretton. Just nu är hon dramaturg på Drottningholms Slottsteater och på Folkoperan. Hon debuterade med bilderboken Oväder (Mirando, 2017).

Klara Bartilsson är bildkonstnär och illustratör, utbildad på HDK i Göteborg och Camberwell College of Arts i London. Expeditionen är hennes debut som bilderboksskapare.

 


Fakta
Titel: Expeditionen
Författare: Tuvalisa Rangström
Illustratör: Klara Bartilsson
Format: 284 x 240 mm
Omfång: 40 sidor (inkl FoE)
Band: Hårdband, trådhäftad inlaga, kopparfolierad titel.
ISBN: 978-91-985470-8-5
Utgivningsdatum: 6 september, 2021
Läsålder: ca 3–6 år

 

Recensioner
»Det finns ett drömskt skimmer över hela kroppsexpeditionen […] Expeditionen är en överraskande och spännande undersökning av kroppen, som tål att läsas många gånger. Berättelsen är finurligt konstruerad och bildströmmen fascinerande.« Jonna Fries, Smålandsposten (23/10)

»en fascinerande resa genom kroppen som inte liknar någon annan« Barnens boktips (26/10)

»[…] resenärerna har tagit sig in i människokroppen och bevittnar de underverk som döljer sig där. De färdas till fots, till häst och med båt. Ibland slår de läger och beundrar skönheten vid lungorna eller så kämpar de till häst i de trånga muskelbergen. Författaren Tuvalisa Rangström har skrivit en sensuell och poetisk text som är en stor gåva till en illustratör. […] Klara Bartilsson debuterar som bilderboksillustratör. Hennes bilder utstrålar skönhet, värme och fantasi i vackra mönster och färger. Hon ger kroppens innanmäte liv i branta backar och starka vindar. Den blodröda färgen kontrasterar resenärerna i ett äventyr som heter duga! Helhetsbetyg: 5«
(Wedenmark, BTJ-häfte 21)