När månen glömde

Omslag_frontpage_LOW

Bokomslag
Ladda ner tryck 300 dpi webb 72 dpi

 

Jimmy_Liao_stor

Jimmy Liao, författare & illustratör
Ladda ner tryck 300 dpi  / webb 72 dpi

 

12-13-webben

av Jimmy Liao

Månen är borta! Människorna ser upp mot den kolsvarta himlen och undrar oroligt vad som kan ha hänt. Varken kungen eller de mest lärda vetenskapsmännen begriper nånting. Men som tur är kommer de på en lösning ändå: de låter tillverka tusentals konstgjorda månar, som lyser minst lika vackert som den riktiga. Alla blir glada igen och glömmer saknaden. Det finns bara en enda människa – en ganska liten och ensam pojke – som vet varför månen inte längre lyser.

En angelägen och förtrollande vacker saga om vår tids vilsenhet och glömska.

Jimmy Liao är en mångfaldigt pris­belönad bilderboksskapare från Taiwan. Han har skapat ett femtiotal bilderböcker och är numera närmast kultförklarad i sitt hemland. Han har också nominerats till Almapriset ett flertal gånger. När månen glömde utkom för första gången 1999.

monster

Fakta
Titel: När månen glömde
Författare och illustratör: Jimmy Liao
Översättning: Anna Gustafsson Chen
Format: 170 x 200 mm
Omfång: 120 sidor (samt separata för- och eftersättsblad)
Band: Hårdband, trådhäftad inlaga
ISBN: 978-91-983303-8-0
Utgivningsdatum: april, 2019
Läsålder: ca 6–9 år

Recensioner
»Sömnlöst sammanvävs existensiell saga och vidunderlig bilderbokspoesi. […] Liaos När månen glömde ger tröst åt små och stora drömmare.« Maria Lassén-Seger, Opsis Barnkultur 3:2019).

»Det är lätt att associera till Greta Thunberg och hennes kamp för klimatet. Här är pojken representant för kärleken till både naturen och sin vän, och kärleken är besvarad. Anna Gustafsson Chen har fångat det poetiska uttrycket i sin översättning. När månen glömde är ett under av skönhet! Helhetsbetyg: 5 [av 5 möjliga].«
Christina Wedenmark, BTJ-häfte 11, 201.

»Liaos bilder är alldeles fantastiska, drömska och fyllda av ett slags lugn, men innehåller också spännande detaljer och blinkningar till andra titlar och bilderboksklassiker. Detaljer som du kanske inte ser vid en första genomläsning men som skapar ytterligare lager till denna fina berättelse om ett barn som tar kamp för något stort och viktigt medan vuxenvärlden är alldeles för upptagen med sina egna bekymmer.« Biblioteket i Kungsbacka

– – –

Fler bilderböcker av Jimmy Liao på svenska: Stjärnenatt (2013), Skogens hemligheter (2014) och Färgernas ljud (2016).