Vi går till parken

Bokomslag
Ladda ner tryck 300 dpi webb 72 dpi

 

Beatrice Alemagna
Foto: Jake Green
Ladda ner tryck 300 dpiwebb 72 dpi

Sara Stridsberg
Foto: Ola Kjelbye
Ladda ner tryck 300 dpiwebb 72 dpi

. . .

Fotografens namn ska alltid anges vid publicering.
För fler högupplösta bilder ur boken i samband med recensioner,
välkommen att kontakta förlaget: info@mirandobok.se

 

 

 

 

av Sara Stridsberg och Beatrice Alemagna

Parken är en skog i staden. Det är landet utanför.
I parken kan vad som helst hända. Ibland händer så mycket
att hela världen kantrar. Ibland händer ingenting alls.
Det gör inget, vi vill bara gå dit.

Med en djup längtan efter något som knappt går att sätta ord på går barnen till parken med gungorna och de höga klätterställningarna så fort de får för sina föräldrar. Där bakom grindarna rör sig tiden annorlunda. Där hörs inte bruset från stan. Hejdå stan! Hejdå världen! Hejdå allihop! ropar de så det ekar mellan trädstammarna och rakt ut i universum.

Stora och omvälvande frågor ryms i Sara Stridsbergs och Beatrice Alemagnas bilderbok Vi går till parken som utkommer i höst. Samarbetet har pågått under lång tid och i motsats till hur det brukar gå till skapades bildvärlden först, därefter har Sara skrivit med Beatrices skisser och målningar som utgångspunkt. I den färdiga boken möts text och bilder, ibland tätt sammanflätade och ibland som två olika stämmor. Det har blivit en storslagen, hisnande vacker och angelägen bilderbok.

*

Hösten 2021 öppnar Svenska Institutet i Paris en utställning baserad på Sara Stridsbergs och Beatrice Alemagnas bilderbok. Se original ur boken, Beatrice Alemagnas stora väggmålning gjord på plats, och möt Sara Stridsbergs svindlande text! Utställningen pågår 15:e oktober–9:e januari och kureras av Wanås Konst.

 


Fakta
Titel: Vi går till parken
Författare: Sara Stridsberg
Illustratör: Beatrice Alemagna
Format: 260 x 280 mm (rygg ca 24 mm)
Omfång: 74 sidor
Band: Hårdbunden bok med råskurna kanter och specialbindning.
Inlaga på 250 g obestruket papper (dvs. hög gramvikt).
ISBN: 978-91-985470-7-8
Utgivningsdatum: oktober, 2021
Läsålder: från ca 6–100 år

 

Recensioner
»Årets julklapp är här: Vi går till parken passar alla som lekt och fantiserat, som leker och hittar på, och som kommer att fly in i inbillningen och illusionen som skapas genom leken.[…] En helgjuten konstupplevelse av Sara Stridsberg och Beatrice Alemagna.« Martin Hellström, DN (27/11)

»Texten är på samma gång poetisk, filosofisk och exakt, bilderna betagande vackra. Ren läslycka!«
Yukiko Duke, SvD (26/11)

»Bilderna är måleriska i grönjordiga kulörer, de är lite hotfulla och kittlande magiska. Texten är avskalad, välavvägd och poetisk« Eva Wahlström, Ystads Allehanda (4/12)

»Suggestiva bilder och vacker, fantasieggande text som pendlar mellan de stora livsfrågorna, de långa tidsperspektiven och en konkret utflykt till parken, ›landet utanför‹.« Vi går till parken finns med när DN tipsar om de bästa barn- och ungdomsböckerna just nu (30/10)

»fulländat möte mellan poetisk text om drömska bilder, ett vackert lapptäcke. […] En konstupplevelse för alla åldrar. En juvel bland bilderböcker! Helhetsbetyg: 5 [av 5].«
Wedenmark, BTJ-häfte nr 24, 2021.