Aktuellt

Jimmy Liao på Östasiatiska

JImmy-Liao-Ostasiatiska-stor
Intensiv stämning och mycket folk, då Jimmy Liao berättade om sina bilderböcker på Östasiatiska museet (tisdag, 11/11)! Zandra Thuvesson introducerade och det blev ett väldigt fint samtal om betydelsen av drömmar och vardagrutiner, om ensamhet och skapande som mening och tröst. YuSie Rundqvist tolkade till svenska.

Jimmy Liao – en superkändis i sitt hemland Taiwan – har just besökt Sverige som en av tre hedersgäster vid Internationella bibliotekets Barnboksvecka. Missa inte SVT/Kulturnyheternas fina intervju med honom (11/11)!

Två av Jimmy Liaos mest uppmärksammade bilderböcker finns utgivna på svenska (av Mirando Bok); Stjärnenatt och Skogens hemligheter. Båda i översättning av Anna Gustafsson Chen.

Böckerna säljs i välsorterade bokhandlar och kan beställas via nätbokhandeln (t.ex. Bokus, Adlibris).

Stort tack till Östasiatiska museet och Internationella biblioteket!

 

interview_Jimmy Liao

Jimmy Liao intervjuas av Kulturnyheterna/SVT.

 

Liao_StjarnenattIllustration ur Stjärnenatt, som LitteraturMagazinet beskrev så här (9/12, 2013): »Magisk barndomsskildring med en egen fantasifylld logik. […] Illustrationerna dominerar boken allra mest. Färggranna, vackra, förtrollande teckningar för mig helt in i berättelsen. Varje uppslag är enkelt frammejslat men bildar ändå ett konstverk, en egen värld. Betyg: 5/5.«

 

Skogens-hemligheter_STOR»Best Children Book of the Year« (Open Book Award, Chinatimes News, 1998).
Läs mer om Skogens hemligheter här.

2 Kommentarer

  1. Pingback: Möt Jimmy Liao på Östasiatiska | IBBY Sverige

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *